Livekalender


a
a
Fra: a
Til: a

Viser 1516 events i Danmark fra/efter 28. feb. 2020

28 Feb
Fredag

Golden Lake Records.

21.00, Forbrændingen, Albertslund
28 Feb
Fredag

I Prevail (us) - The Trauma Tour - Venteliste.

21.00, VEGA, København V
28 Feb
Fredag

Baest.

Musikhuset Posten, Odense C
28 Feb
Fredag

L'Eclair (CH) + Perilymph (DE) | Vinterjazz.

Huset KBH Musikcaféen, København K
En instrumental funkmaskine af svævende keys, groovy bas, tight trommer og meget mere. Det schweiziske band L'Eclair er en instrumental funkmaskine på seks mand. Deres lyd er nærmest taget direkte fra en intens biljagtscene i en Blaxploitation-film fra 70'erne med svævende keys og synths, groovy bas, wah-wah guitar, en god mængde bongotrommer og koklokke samt tight trommer.

L'Eclair vil på denne aften i Musikcaféen spille numre fra deres seneste plade 'Sauropoda' (2019), som er en opfølgning på albummet 'Polymood'.
Bandet selv beskriver 'Sauropoda' som en sammenblanding af sprøde dansegulv-tracks, eventyrlige fortællinger og late night jams.

L'Eclair består af:
Sébastien Bui - International Keys
Elie Ghersinu - Dino Bass
Stefan Lilov - Broken Wah Guitar
Yavor Lilov - Bronto Kick
Quentin Pilet - Bongos Driver
Alain Sandri - Mellow Lifestyle and Congas
DJ Laxxiste - 440 FX

Support:
Perilymph (DE) er et fem-mand stort band bosat i Berlin, bestående af Fabien de Menou (guitar, synth, vokal), Nick Mangione (bas, vokal), Fabian Sliwka (trommer), Tim Landgren (guitar) og Mitchell James (keyboard, synth).

Deres musik kan bedst beskrives som blød, moderne psykedelisk rock, der er inspireret af den franske rockscene.
På samme tid er bandet stadig i udvikling og forholdsvis nyetableret. Perilymph begyndte først for alvor at spille koncerter forrige år og åbnede i den forbindelse shows for blandt andet Kikagaku Moyo, The Babe Rainbow, ORB og Elephant Stone.

Bandets debutalbum "I" udkom i 2017. Sidste år udkom opfølgeren "Deux".

Spotify: https://spoti.fi/30mmy2R

Koncerten er en del af den landsdækkende festival Vinterjazz. I år fejrer festivalen 20-års jubilæum og finder sted fra d. 6-29. februar 2020. Følg med i programmet på www.jazz.dk
28 Feb
Fredag

De Må Være Belgiere.

Atlas, VoxHall, Aarhus C
Det legendariske postpunk-band De Må Være Belgiere er gendannet og udgiver første. Læs mere. 25. februar: Vi har fanget De Må Være Belgiere-bassist Jacob Leth til en snak om koncerten - læs interviewet længere nede.

Det legendariske postpunk-band De Må Være Belgiere er gendannet og udgiver første nye album i 36 år. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

"Tiden Bøjer Af" indeholder 10 moderne, guitardrevne popnumre med et klart afsæt i postpunken og De Må Være Belgieres musikalske rødder.

Sangene tager udgangspunkt i gruppens eget univers og udforsker, hvad der sker, når et band fra 1980'erne med stærk autenticitet genopstår 30 år senere og arbejder ud fra samme præmisser som dengang. Gruppens musik afspejler levet liv, men hviler i nutiden. Det er råt, melodisk og aldeles fængende.

De Må Være Belgieres musik er inspireret af undergrundsmusik gennem et halvt århundrede. Primært er den optaget af at udforske en sonisk og musikalsk fællesforståelse gennem intuitive arbejdsprocesser. Teksterne er på dansk og kendetegnet af en bevidst syntaktisk enkelthed, billedlig kontanthed og tematisk flertydighed.

Bandet består af tre originale medlemmer, Jesper Hede (sang + guitar), Nils Skovbjerg (guitar) og Jacob Leth (bas + kor), samt Mark Winther (trommer). Live suppleres med guitarist Stefan Weinreich Mortensen.

"Tiden Bøjer Af" er indspillet i Heyman Studios i København af Alma Hede og produceret af De Må Være Belgiere. Albummet er mixet og mastereret af Morten Bue.
Interview med Jacob Leth
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
"Halvanden times vellydende guitarvæg med klare melodiske sprækker. Tænk Joy Division møder My Bloody Valentine på dansk grund. Det er råt, melodisk og aldeles fængende. DMVB er tre guitarister, bas og trommer."

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
"Klar overvægt af sange fra det nye album "Tiden Bøjer Af", men også gamle klassikere og helt nye numre spilles."

Hvad har I med af merch?
"Vi har det nye album "Tiden Bøjer Af" med på vinyl samt en CD med DMVB's første EP inklusiv en koncertoptagelse fra Musikcafeen i København fra 1983."

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
""Skillevejen", fordi bassen har et fedt groove, der følger nummeret helt ud i dets crescendo af tunge velourgardiner af melodisk guitarstøj."

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
"Foreløbig har vi kun spillet én koncert i et fyldt Alice i København i forbindelse med udgivelsen af albummet "Tiden Bøjer Af". Koncerten gik ovenud godt. Vi var fokuserede og velspillende fra første tone og koncerten igennem. I sin anmeldelse af koncerten skrev Gaffa blandt andet: "En stor kollektiv indsats...et imponerende comeback og stilsikker koncert.""

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
"Tjek vores hjemmeside, pladeselskab, Facebook, Instagram og YouTube-kanal. Se også videoerne om starten på DMVB - med Jacob og Nils og Jacob og Nils.
War Of Destruction
War of Destruction blev dannet i Aarhus i 1981 som et af de første danske hardcore-bands. Bandet spiller stadig råt, primitivt og hæsblæsende - kompromisløst og enkelt med et helt særligt drive.

Musikalsk trækkes der på inspirationer fra amerikansk og engelsk 80'er-hardcore, men bandet afsøger også mange andre genrer.

War of Destruction har gennem årene spillet mange koncerter både i ind- og udland på både små, alternative scener og mere etablerede spillesteder.

Bandets seneste mini-LP "Angst" udkom på Mastermind Records i december 2018. Der blev i den forbindelse spillet en række koncerter i foråret 2019 - blandt andet en tur til Norge, hvor bandet spillede på Pøbelrock-festivalen i Trondheim.
Links
De Må Være Belgieres hjemmeside
Facebook
War Of Destruction på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m
28 Feb
Fredag

John Schmidt & band.

Godset, Kolding
John Schmidt har gennem flere årtier sat sit præg på den lokale musikscene, og også i national kontekst har der været stor opmærksomhed på den produktive sanger og sangskriver. Listen over tracks, der har fået airplay på DR P4 og andre kanaler, er omfattende, og diskografien tæller 8 albums, hvoraf flere har rundet Top 40. Sangbogen indeholder bl.a. "Minder mig om en sommer", "Gi' mig Magi", "Hey DJ", "Cirkus" og de nyere, "Stille sammen" og "Med Springsteen på Strøget". Der er blevet turneret heftigt gennem årene, og rigtigt mange scener rundt omkring i Danmark har på et eller andet tidspunkt haft sangeren og hans band på besøg. Fredag 28. februar er det igen hjemmebanen på Godset det gælder, og her vil man kunne opleve perler fra hele kataloget, der spænder fra debuten i 2001 til 2018-udgivelsen Viva la vie boheme og de nyeste singler. Det aldeles velspillende band består af: Martin Schmidt, trommer. Aram Papain, bas. Kenneth Dornhoff, klaver. Janni Korff Andersen, kor,. Knud Erik Smidt, harmonika og hammond. Lasse Hemmingsen, guitar
28 Feb
Fredag

Berlevs Rock n' Roll Hotel.

STARS, Vordingborg
Den legendariske gas'er søren berlev har vind i håret og gang i gryderne! Med læderstøvlerne solidt plantet i 70'ernes riffbaserede rockmusik står legendariske Søren Berlev og hans Rock'n'Roll Hotel klar til at sparke døren lige op i kronjuvelerne på den danske musikscene. Og det er lykkedes rock-veteranen at samle et hold af dedikerede musikere, der ikke kun spiller, men lever og ånder rock'n'roll på lige fod med tromme-troldmanden selv. Med sig i bagagen har bandet det anmelderroste album You Can Make It! fra november 2018, som er produceret af Flemming Rasmussen i Sweet Silence Studios. Lige fra intro-riffet på Don't Fool Me er der lagt i ovnen til en sand rock'n'roll-fest, og festen fortsætter med sprøde riffs,tunge trommer og ørehængende omkvæd. Ekstra Bladet - Thomas Treo skrev: ". Bundsolidt baskende Berlev fremstår genfødt bag trommerne som Lollands helt egen Phil Rudd, når rockhotellet sparker dørene op til en omgang alt andet end stueren rok og rul med AC/DC og The Rolling Stones i bagagen. Det er måske nok bare rock'n'roll, men det virker, og på herligt underholdende og ukompliceret vis flirter uforfalskede skæringer som Don't Fool Me, I Got the Rhythm og pladens heftige titelnummer med selve den basale fryd ved en skøn rockskæring.". Musikmagasinet 33 Plus: ".pladen svinger fra start til slut - hvor man hele tiden føler man befinder sig på Hotellets bedste suite.". Ud over den energiske forsanger Esben Hegelunds karismatiske vokal og no bullshit-attitude i front udgøres bandet af guitar-ekvilibristen Erik Winther og den bundsolide Søren Fjalland på bas, mens gryderne selvfølgelig holdes på fuldt blus af den ustoppeligt svingende Berlev. I fællesskab skaber de deres til tider hårde, til tider bløde og til tider syrede, men altid højt-energiske rocklyd, der følges til dørs med en utrætteligt virkende spilleglæde. Som i den perfekte verden burde vække musikfolket på enhver adfærdsreguleret radiostation!
28 Feb
Fredag

Just Mayer.

22.00, Kulisselageret, Horsens
Byens yngste skud på stammen af tribute-bands hedder Just Mayer Jam - og spiller, som navnet antyder, udelukkende musik af John Mayer.
28 Feb
Fredag

Solvej - Skråen By Night.

22.30, Skråen i Nordkraft, Aalborg
Solvej gæster Skråen By Night den 28. februar kl. 22.30! Billetter koster bare 50 kr. og købes i indgangen fra kl. 22.00. I foråret 2018 udkom Solvejs debutplade "Fra Vestjylland og Hjem", som blev vældigt omtalt og rost i magazinet GAFFA.

Solvej skriver sange på dansk i et nært, enkelt og relaterbart sprog - med beskrivelser af livet; også dér hvor det ikke føles så rart eller er så kønt. Solvej er forelsket i western og folk, betaget af beats og glad for guitar. Solvej er sandkorn, vestenvind, kedsomhed, kærester, følelser, krop, tankerækker, tvivl og åben vej. I efteråret 2019 udgav Solvej live albummet "Solvej Live - i DOK Studio".

På pladen så vel som live bakkes hun op af trioen bestående af Lasse Sandkam, Mark Kühn og Jakob Lundbye
28 Feb
Fredag

Vinterjazz - SunShip præsenterer Sofie Birch, Francesca Burattelli og Staub/Lundtofte/Viemose.

23.00, Sankt Lukas Kirke, Aarhus C
Når den landsdækkende Vinterjazz-festival løber af stablen i februar 2020, bliver det blandt andet med et progressivt samarbejde mellem Skt. Lukas Kirke, spillestedet Radar og den eksperimenterende koncertforening Sun Ship. Den 28. februar 2020 bliver det stemningsfyldte kirkerum transformeret til et magisk og meditativt spillested. Her mødes tre ekspressive og dybt originale navne; Sofie Birch, Francesca Burattelli og Staub/Lundtofte/Viemose med moderne dans og visual-artist Emil Vodders smukke opsætning. Det skaber en unik publikumsoplevelse, der vil være et af højdepunkterne under Vinterjazz-festivalen i Aarhus. "Vi har længe drømt om at samarbejde med Skt. Lukas Kirke, og vi er virkelig stolte over den aften, vi har fået sammensat." Sådan siger forkvinde i Sun Ship, Maria Dybbroe, og uddyber: "Sun Ship er en uafhængig forening, der organiserer koncerter i hele Aarhus, men det er første gang, vi besøger en af kirkerne i byen. Derfor har det været virkelig vigtigt for os at skabe en aften, der foregår på kirkens præmisser. Vi har målt og eksperimenteret med rumklangen i salen og designet en organisk lyssætning, der på en minimalistisk og gennemført måde understreger og udvider de mange smukke detaljer, der allerede findes." Som en ekstra, væsentlig faktor, bliver koncerten afholdt sent på aftenen, med start klokken 23:00. "Idéen opstod på årets Roskilde Festival, hvor et par af os fra bookinggruppen oplevede Sofie Birch spille en forførende og ekstremt tålmodig eftermiddags-solokoncert, der fuldstændig ophævede tid og rum. Den følelse har vi lyst til at genskabe og forstærke, og vi tror, at den naturlige stilhed om natten, kombineret med en anelse træthed, lyset, varmen og den minimalistiske musik, kan føre lytteren helt nye steder hen! Sofie Birchs ambiente og drømmende og sparsomme lydunivers har efterhånden placeret hende som en af de førende, elektroniske kunstnere i og omkring Danmark. Hun efterfølges af den anerkendte og anarkistiske lydkunstner Francesca Buratelli, der med sine digte oplæst eller sunget ind imellem saxofon-kald, over strygere forvrænget i klare udsagn, har et meget stærkt, dragende og personligt udtryk. Til sidst skaber Staub/Lundtofte/Viemose, der normalt udgør tre femtedele af indiepop-gruppen Lowly, en portal mellem aftenen og natten, kirken og byen, drømmen og virkeligheden. Lowly havde deres helt store gennembrud i 2019, men som trio er det nærværet, rummet og publikum, der er i fokus, når gruppen spiller 100% improviseret. Alle koncerterne fortolkes af en moderne dansegruppe under ledelse af Molly Nyeland, der bidrager til en total kunstnerisk once-in-a-lifetime-oplevelse, hvor alle er velkomne! Program: 22:00: Døre 23:00 - Sofie Birch00:00 - Francesca Burattelli (lyt: https://soundcloud.com/francesca-burattelli/keen)01:00 - Staub/Lundtofte/Viemose
28 Feb
Indtil

Saraste & Sørensen.

19.30, DR Koncerthuset, København S
Oplev uropførelsen af Bent Sørensens Symfoni nr. 2 - et nyt hovedværk af den danske komponist, som for nylig modtog en af verdens største komponistpriser. Oplev uropførelsen af Bent Sørensens Symfoni nr. 2 - et nyt hovedværk af den danske komponist, som for nylig modtog en af verdens største komponistpriser. Jukka-Pekka Saraste fra Finland dirigerer, og den lettiske violinstjerne Baiba Skride er solist i Prokofjevs Violinkoncert nr. 2.

Den danske komponist Bent Sørensen er i dag et verdensnavn. Ved denne koncert opføres hans nye Symfoni nr. 2 for allerførste gang. Symfonien har været flere år undervejs og er skrevet på bestilling af DR SymfoniOrkestret, Oslo Filharmonikerne og Göteborg Symfoniorkester. Det er musik, der befinder sig i et nordisk univers, præget af ro, skønhed og store dybder.

De to russiske værker på programmet er fulde af forunderlig fantasi. I Prokofjevs Violinkoncert nr. 2 mødes russisk folketone med spændstige rytmer fra Spanien, der ender i en hel fest for castagnetter! Mens Aleksander Skrjabin beskriver erotikken som en berusende og befriende kraft i sit overvældende orkesterstykke Poème de l'extase fra 1908.

Solisten i Prokofjevs Violinkoncert nr. 2 er Letlands berømte violinstjerne Baiba Skride. Det er den store finske dirigent Jukka-Pekka Saraste, der leder koncerten og altså også har æren af at uropføre Bent Sørensens nye Symfoni nr. 2.

Programændring: Baiba Skride spiller Prokofjevs 2. violinkoncert, opus 63 i g-mol, i stedet for Prokofjevs Violinkoncert nr. 1
29 Feb
Lørdag

BB And The Blues Shacks.

Bygningen, Vejle
B.B. & the blues shacks (D). "Ladies & Gangsters: It's Blues Time since 1989". B.B. & THE BLUES SHACKS elsker musik og formår at underholde deres publikum i bedste forstand. Med en blanding af ægte, håndlavet Blues, Soul og Rhythm & Blues, indtager de fem fra Hildesheim alt lige fra klubber til festivaler. I mere end 30 år har de rejst verden rundt. Resultat: mere end 4500 koncerter og talrige priser fra "German Blues Award" til udmærkelser som "Europas bedste Blues Band". Fordi de - især live på scenen - betragtes som en enestående oplevelse.
Derfor har B.B. & THE BLUES SHACKS også i hele Europa været i stand til at håndhæve sit ry som et absolut Top-Blues-Band. De har spillet på de største festivaler verden over, med musikere som Bob Dylan, B.B. King og Elvis Costello blandt mange andre... og med stor succes!
Frontmand MICHAEL 'MADDY' ARLT (sang & mundharpe) har længe været i superligaen af europæiske blues og soulsangere. Broderen, ANDREAS ARLT, der er kendt for sin på samme tid kraftfulde og elegante spillestil, er udråbt som "verdensklasse guitarist". FABIAN FRITZ spiller klaver og orgel - og leverer en kraftfuld og alligevel dyb måde at håndtere tangenterne på. HENNING HAUERKEN (akustisk gulvbas og elektrisk bas) og trommeslageren ANDRÉ WERKMEISTER leverer et bundsolidt og svingende drive og groove, som sidder lige i skabet.
B.B. & THE BLUES SHACKS er en stor live-oplevelse... en oplevelse som sidder i publikum længe efter koncerten!
Website: www.bluesshacks.com
Musikere:Michael Arlt - sang, mundharpeAndreas Arlt - bluesguitarHenning Hauerken - kontabas og el-basFabian Fritz - orgel, klaver & korAndré Werkmeister - bluestrommeTidspunkt for koncertens afslutning er estimeret.Ret til ændringer forbeholdes!Bluesforeningen CROSSROADS i BYGNINGEN, VejleB.B. & THE BLUES SHACKS (D)
"Ladies & Gangsters: It's Blues Time since 1989"
B.B. & THE BLUES SHACKS elsker musik og formår at underholde deres publikum i bedste forstand.
Med en blanding af ægte, håndlavet Blues, Soul og Rhythm & Blues, indtager de fem fra Hildesheim alt lige fra klubber til festivaler. I mere end 30 år har de rejst verden rundt. Resultat: mere end 4500 koncerter og talrige priser fra "German Blues Award" til udmærkelser som "Europas bedste Blues Band". Fordi de - især live på scenen - betragtes som en enestående oplevelse.
Derfor har B.B. & THE BLUES SHACKS også i hele Europa været i stand til at håndhæve sit ry som et absolut Top-Blues-Band. De har spillet på de største festivaler verden over, med musikere som Bob Dylan, B.B. King og Elvis Costello blandt mange andre... og med stor succes!
Frontmand MICHAEL 'MADDY' ARLT (sang & mundharpe) har længe været i superligaen af europæiske blues og soulsangere. Broderen, ANDREAS ARLT, der er kendt for sin på samme tid kraftfulde og elegante spillestil, er udråbt som "verdensklasse guitarist". FABIAN FRITZ spiller klaver og orgel - og leverer en kraftfuld og alligevel dyb måde at håndtere tangenterne på. HENNING HAUERKEN (akustisk gulvbas og elektrisk bas) og trommeslageren ANDRÉ WERKMEISTER leverer et bundsolidt og svingende drive og groove, som sidder lige i skabet.
B.B. & THE BLUES SHACKS er en stor live-oplevelse... en oplevelse som sidder i publikum længe efter koncerten!
Website: www.bluesshacks.com
Musikere:Michael Arlt - sang, mundharpeAndreas Arlt - bluesguitarHenning Hauerken - kontabas og el-basFabian Fritz - orgel, klaver & korAndré Werkmeister - bluestrommeTidspunkt for koncertens afslutning er estimeret.Ret til ændringer forbeholdes!Bluesforeningen CROSSROADS i BYGNINGEN, Vejle
29 Feb
Lørdag

Helsingborg Bigband (se).

11.00, Gimle, Roskilde
29 Feb
Lørdag

Esben Just Solo.

12.00, Fermaten, Herning
The Second Coming er et soloshow med den musik og det budskab, som altid har kendetegnet Esben Just - den fra New Orleans og det fra hjertet!
29 Feb
Lørdag

Jazzscenen: Kjeld Lauritsens Jazzy Friends.

13.00, Portalen, Greve Teater- & Musikhus, Greve
Violinisten Caroline Bugala dukkede spontant op til en af Kjeld Lauritsens jamsessions på La Fontaine for et par år siden og lagde publikum ned med sit fantastiske spil. Vokalisten Almaz Yebio fra Malmø er kendt som en fremragende jazzsanger i vores broderland. Koncerten vil forme sig som et overflødighedshorn af følsomme og medrivende øjeblikke. Musik fra både europæisk og amerikansk jazztradition og med afstikkere til den rige latinamerikanske musik.

CAROLINE BUGALA * VIOLIN

ALMAZ YEBIO * VOKAL

NIELS STUART * SAXOFON OG FLØJTE

BO MØLLER * GUITAR

KJELD LAURITSEN * HAMMOND ORGEL

ESPEN LAUB VON LILLIENSKJOLD * TROMMER
29 Feb
Lørdag

Bob rockwell vibration society.

14.30, Jazzcup, København K
Bob Rockwell (sax),. Francesco Cigna (g),. Erik Ørum von Spreckelsen (p),. Morten Ankarfeldt (b),. Tony Cigna (dr).
29 Feb
Lørdag

Spillemandsfestival.

15.00, Spillestedet Generator, Ringkøbing
Velkommen til Spillemandsfestival med spillemænd og folkedansere fra lokalområdet.
29 Feb
Lørdag

RRoots præsenterer Trolska Polska + Víík + Nordisk Dans Roskilde.

Gimle, Roskilde
RROOTS PRÆSENTERER er en folkemusikfest med folk-koncerter, nordisk folkedans, sing-along, talks, Gimle-gryde og godt øl. Aftenen slutter med et stort folkebal, hvor musikerne spiller sammen på tværs. TROLSKA POLSKA: https://www.facebook.com/TrolskaPolska/. Trolska Polska er et eventyrligt orkester, som med medrivende melodier og glædesmittende. energi tegner et fortryllende og festligt billede af et væld af skikkelser fra den nordiske. myteverden. Orkesteret består af en række talenter fra den dansk/svenske folk-scene,. håndplukket af den danske multiinstrumentalist Martin Seeberg. Den syv-trolde-store besætning udgør en hel lille troldesymfoni, der med et utal af spændende. instrumenter vækker jætter, alfer, kanutter, sinkaduser og andet troldtøj til live gennem. Seebergs iørefaldende melodier. VÍÍK: https://www.facebook.com/viikband/. De nordiske folkesange er fulde af skræmmende eventyr, romantiske fortællinger, sjove historier om liv, død og mystik. Sammen med nogle af Danmarks og Sveriges dygtigste unge musikere, vil norske Elisabeth Vik dele både nye og gamle folkesange med jer i en særligt groovy facon. NORDISK DANS ROSKILDE: https://www.facebook.com/nordiskdansroskilde/. Nordisk Dans er især for unge, der kan lide traditionelle danske og nordiske danse. Der danses f. eks. polka, schottish, slängpolska og tur- og fællesdanse efter indledende vejledning. Roskildeegnen har en masse gamle turdanse - prøv også nogle af dem. Musik: Kødbykapellet / Nordisk Dans København. Programmet opdateres. Unge under 25 år/studerende: 100 kr
29 Feb
Lørdag

Made In Esbjerg Showcase 2020.

19.00, Tobakken, Esbjerg
Made In Esbjerg SHOWCASE er et arrangement hvor lokale vækstlagmusikere har mulighed for at præsenterer deres musik for et publikum, indenfor Tobakkens rammer.
29 Feb
Lørdag

Mads Langer Twenty-Twenty Tour.

20.00, Ringsted Kongrescenter, Ringsted