Livekalender


a
a
Fra: a
Til: a

Viser 1792 events i Danmark fra/efter 26. sep. 2017

28 Sep
Torsdag

Turangalîla.

19.30, Koncerthuset DR, København C
Det kan gå hen og blive årets vildeste orkesteroplevelse, når DR SymfoniOrkestret kaster sig ud i Turangalîla. En symfoni, der bedst kan beskrives som et ekstatisk trip, en rumrejse i fantasien og en manisk hyldest til kærligheden Et overvældende værk, der kun kunne være skrevet af én person, nemlig den geniale franske komponist Olivier Messiaen.

Messiaen var Frankrigs største komponist i midten af 1900-tallet. Han opfandt sit helt eget tonesprog, der er visionært og overvældende sanseligt. Hos ham er Gud og kærligheden ét, og i Turangalîla symfonien kan intet holde ham tilbage i at beskrive den storhed. Orkestret er udvidet til kæmpebesætning, og Messiaen anvender sågar et af verdens første elektroniske instrumenter, en Ondes Martenot.

Det er kun sjældent, der opstår mulighed for at høre Messiaens hovedværk Turangalîla, simpelthen fordi der skal så mange kræfter til for at stable en opførelse på benene. Så der er ikke noget at diskutere: Slå til nu, hvis du vil være med, når Messiaens enestående orkestereksperiment får Koncerthuset til at lette!
28 Sep
Torsdag

Kira Skov og Nikolaj Hess.

20.00, Slagelse Musikhus, Slagelse
28 Sep
Torsdag

Niels Skousen.

20.00, Koncerthuset DR, København C
Niels Skousen har samlet et nyt band, som oser af spilleglæde og får den 72-årige sanger og sangskriver til at præstere ypperligt! Med friske sange og nyt album i baglommen bliver det en stor aften i Studie 2 Med sig på scenen har Niels Skousen; Kristoffer Munck Mortensen på guitar og vokal, Mads Brinch Nielsen på guitar og tangenter, Bjørn Heebøll på trommer og Anders Mathiasen på bas og vokal.

Skousen udgav i november 2016 sit 5. album siden comebacket 'Dobbeltsyn' i 2002. Albummet hedder 'Hvem er du som kommer imod mig'. Musikalsk set er det en moderne og modig musik, som lægger sig i forlængelse af den seneste og anmelderroste 'Smil eller dø'.

Udover produceren Nikolai Nørlund og co-producer Mads Brinch Nielsen optræder Fredrik Lundin på sax og fløjte, og der er indtagende korbidrag fra Stine Grøn og Eva-Louise Rønnevig. Keyboard-virtuos Adi Zukanovic er også med til at skabe det brede filmiske soundtrack, som iscenesætter Niels Skousens fortællinger på 'Hvem er du som kommer imod mig'.

I et på en gang intimt, moderne og ikke mindst unikt lydunivers fortæller Skousen de historier og betragtninger, der kendetegner ham og har gjort det siden begyndelsen med Skousen & Ingemann. Hans smukke sprog, rørende historier og bidske kommentarer gør ham helt uundværlig på den danske musikscene, for den slags erfaring og nærvær kommer ikke gratis, og derfor rækker hans publikum også ud over flere generationer.

Niels Skousen begyndte karrieren med Skousen & Ingemann i 60'erne og 70'erne, hvor de blandt andet begik hovedværket 'Herfra Hvor Vi Står'
28 Sep
Torsdag

Noah.

20.00, Værket - Turbinen, Randers C
28 Sep
Torsdag

Esben Just Trio.

20.00, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Næstved
Uanset hvordan man vender og drejer det, har Esben Just altid været garant for en swingende, opløftende og underholdene oplevelse fra scenen. Musikalsk overskud, medrivende hooks og fællessang så hjerterne gløder Med Niels Ratzer på trommer og Ole Skipper på bas er intet umuligt og alt opnåeligt, når trekløveret går på scenen for at ramme beatet og publikum lige der hvor det gør allerbedst. Nemlig i hjertet. Ligesom Esbens sang der på P4 og P5 for tiden opfordre til " Dont You Cry Out" er Esben Just trio ikke for tudeprinser og tørvetrillere, men skabt til fest og farver og gang i gaden. Så vi ses derude, hvis der er en fest der trænger til et hug i bollerne og en kærlig krammer
28 Sep
Torsdag

Mike Andersen + Henrik Freischlader Band (DE).

20.00, Amager Bio, København S
28 Sep
Torsdag

The Sandmen.

20.00, Templet, Kongens Lyngby
28 Sep
Torsdag

Peppermint B.

20.00, Musikhuset Posten, Odense C
Manden bag Peppermint B er Steffen Westmark fra The Blue Van, som har bevæget på både den hjemlige og internationale musikscene i en årrække, og som Peppermint B udfolder Steffen en ustoppelig lyst til at skrive opløftende musik, der indkapsler følelsen Af kærlighed, den sidste sommerdag og de små mindeværdige anekdoter.

Den nye single "New to Me" starter med et tema med det samme sætter sig fast i den musikalske hukommelse, for derefter at blive afløst af et stramt, nærmest marcherende vers, hvor Peppermint Bs karakteristiske vokalarbejde tager lytteren i hånden frem til det store omkvæd, hvor sangens titel udsynges imellem erfaringerne "A life lived in many stages / Is a life well spent well, baby / Try to See / The sparkle in people's faces / Is to really embrace them".

Peppermint B udgav sit debutalbum Head Perfume d. 3. marts 2017.

Den stærke og legende vokal er, som på singlerne, i centrum hele albummet igennem, imens de musikalske arrangementer trækker på elementer fra 90'ernes indierock/dreampop-scener med et snert af psych og endda lidt bossanova.

Fans af navne som The Walkmen, Tame Impala og Woods kommer ikke til at lytte forgæves til Peppermint B
28 Sep
Torsdag

Helene Blum & Harald Haugaard Band.

20.00, Fermaten, Herning
Danmarks folk-diva nr 1 Helene Blum har sammen med violinisten Harald Haugaard etableret sig som nogle af de fineste fortolkere og fornyere af den danske musiktradition Deres eget nyskrevet materiale blandes nænsomt med originale fortolkninger af gamle sange og instrumentalstykker. Deres integritet er enestående, og deres store virtuositet og nærvær er med til at gøre deres koncerter uforglemmelige. Med deres uforlignelige Helene Blum & Harald Haugaard Band er de et af de fremmeste navne på den nye danske folkemusikscene, og med over 100 koncerter om året, hvoraf de fleste spilles i udlandet, er de samtidig et af Danmarks mest eksporterede og bedst profilerede ensembler.

Dagbladet Jyske Vestkysten efterfølgende beskriver dem som et: "musikalsk festfyrværkeri".
Det britiske dagblad The Telegraph skriver "a haunting voice and transcending grace" om Helene Blums stemme.
Musikmagasinet Gaffa mener, at Harald Haugaard: "stormer ind og sætter sig til rette i den tronstol, som har stået klar hele tiden"

1/2 2017 udkommer Helene Blums længe ventede og fjerde studiealbum "Dråber af Tid", som bringer dem på turné i Tyskland, USA, Østrig, Norge, Canada, Japan og Danmark gennem 2017.

Line-up
Helene Blum: sang og violin
Harald Haugaard: violin
Kirstine Elise Pedersen: cello
Mikkel Grue: guitarer
Sune Rahbek: slagtøj
28 Sep
Torsdag

Offpiste Gurus.

20.00, Gjethuset, Frederiksværk
Enkeltbillet - Halsnæs Jazzfestival 2017. BEMÆRK: BILLETTEN KUN TIL KONCERTEN 28.september. Gjethuset og Jyske Bank - Frederiksværk præsenterer: Halsnæs Jazzfestival 2017 Partout-billet til alle 4 koncerter for kun 370,- kr. inkl. gebyr (rabatpris til unge U. 26). Dagsbilletter til koncerterne: 270,- inkl. gebyr. OFPISTE GURUS. I Offpiste Gurus' musikalske landskab mødes singer-songwriterens kærlighed til den personligt vinklede historie med en blåtonet skandinavisk indie jazz. Offpiste Gurus er Trinelise Værings og Fredrik Lundins 'fællesbarn'. In Case of Fire er Offpiste Gurus' andet album. Albummet er blevet til i samarbejde med landets fremmeste indie producer Nikolaj Nørlund. Både Fredrik Lundin og Nikolaj Nørlund er blandt de absolutte musikalske sværvægtere fra deres generation, men de har, for nu at holde det i ski-analogierne, ikke stået ned af de samme pister før. Nikolaj Nørlund har taget afsæt i indiescenen, mens Fredrik Lundin har arbejdet på jazzscenen. Det er første gang Nikolaj og Fredrik arbejder sammen. Ud af dette topmøde er kommet en råswingende, håndspillet og fortrinsvis akustisk musik, hvor der er blevet skåret helt ind til kernen af hver enkelt sang, så Trinelises Væring upolerede stemme får masser af plads til at udfolde en række historier og iagttagelser fra det virkelige voksenliv. Den uortodoxe besætning; vokal, saxofon, bas, trommer, herrekor og banjo med glimt af brass, vibrafon og klaver, lægger. en skiftevis tør og sumpet, tilbagelænet og inciterende, sofistikeret og skramlende grund fuld af kontraster og dynamik. Til torsdag og fredag er der mulighed for i Gjethuset at bestille en tapasanretning (Begrænset antal) senest d. 20. september. Pris for tapasanretning 165,- ekskl. drikkevarer. Bestilling på gjethuset@gjethuset.dk
28 Sep
Torsdag

Kalaha.

20.00, Radar, Aarhus C
28 Sep
Torsdag

David Thomas (US) + P.O. Jørgens.

20.00, Copenhagen Jazzhouse, København K
28 Sep
Torsdag

Eric Reed/Ralph Moore Project.

20.00, Jazzhus Montmartre, København K
Dato: 28. 30. september 2017 kl. 20.00. Dørene åbnes kl. 18.00. Unummererede sidde- og ståpladser. Eric Reed (Piano / US). Ralph Moore (Tenor Sax / UK). Matthias Petri (Bass / DK). Andreas Svendsen (Drums / DK) Eric Reed er en af de bedste pianister, der har rundet en af Wynton Marsalis grupper. Ligesom Marsalis selv blev formet af sin tid med Art Blakeys Jazz Messengers har mange af de musikere, som Marsalis gennem årene har taget under vingerne, udviklet sig til eminente stjerner i egen ret. Det gælder også Eric Reed, der har haft stor succes med sine soloplader siden debuten i 1990. Den britiske saxofonist Ralph Moore vil også være at finde på scenen. Han har spillet med mange legender som Dizzy Gillespie, Freddie Hubbard og Horace Silver og var i flere år en del af Jay Leno?s Tonight Show Orchestra. På bas og trommer kan vi se frem til to af Danmarks mest lovende jazzmusikere; Mathias Petri og Andreas Svendsen. Just like Wynton Marsalis evolved as a musician under the tutelage of Art Blakey, he himself has mentored countless young talents during his career. One of the most talented is Eric Reed who has evolved into a star of his own who has had great success with his solo projects since his debut in 1990. British saxophone player Ralph Moore will accompany Eric Reed. Ralph has played with legends such as Dizzy Gillespie, Freddie Hubbard and Horace Silver, and was for several years a member of Jay Leno?s Tonight Show Orchestra. On the bass and drums we can expect a high standard from two of Denmark?s most promising jazz musicians in the shape of Mathias Petri and Andreas Svendsen. Varighed: 3. Arrangør: Jazzhus Montmartre
28 Sep
Torsdag

Simon Toldam Orkester STORK.

20.00, Atlas og VoxHall, Aarhus C
STORK står for Simon Toldam ORKester; ifølge en gammeldags skrøne for børn er det storken, der bringer de nyfødte babyer - og dermed bringer glæde og kærlighed
28 Sep
Torsdag

Bernt Hertz & badass backing.

Operaen, Christiania, København K
28 Sep
Torsdag

Peter Brander Band + Support: The Victim (Solo).

Gimle, Roskilde
Igennem årtier har Peter Brander fungeret som lydmand for navne som Michael Falch, Malurt, C.V. Jørgensen, Nikolaj Christensen og Big Fat Snake o.m.a Internt i musikbranchen er han en levende legende, ligesom han er elsket af en hel hær af danske musikere fra de tusinder af timer, han har brugt med dem på landevejen, og ved mixerpulten i sit eget Media Sound-studie i København på mange tusind job og i forbindelse med produktionen af mange, mange cdér og LPér. Peter Brander er evig og altid på jagt efter den fede lyd. Hvad færre er klar over, når de overværer hans præstationer bag mixerpulten for rocknavne på landevejen, er, at Peter Brander også hører til blandt eliten af hjemlige rockguitarister. Masser af indspillende kunstnere har nydt godt af hans guitarspil og korstemmer i studiet, og ingen har tal på, hvor mange produktioner, der bærer spor af Branders sublime guitarspil. Han trådte i 1997 ud af stjernernes skygge med sit første soloalbum "Blue Shades". Siden har han udgivet 3 anmelderroste albums: Silk & Steel 2002 - Living on the Road 2007 og senest dobbeltalbummet, No Compromises/Bluestrain vol 1. Brander er selv komponist og tekstforfatter på disse engelsksprogede roots-albums, der viser spændvidden i denne danske guitarmands register og hans kapacitet som sanger. Han folder sig groovy, sjælfuldt og virtuost ud et sted mellem den heavy bluesrock og den støvede countryblues. Branders afsæt ligger i 60ernes engelske bluesscene og 70ernes amerikanske countryrock, som han voksede op med som knægt og lokal guitarhelt i Aalborgs musikliv. Teksterne røber en autentisk, hårdtarbejdende rejsende i rockens tjeneste. Det er en basal, nede på jorden-livsfilsofi, ikke-akademisk og teoretisk i sit fundament, men lært, the hard way, i en tilværelse i evig pendlen fra by til by mellem det vilde rockliv og hjem til de almindelige hverdage. Det er et næstekærlighedens manifest, han synger ud; det er en enkel, livsklog insisteren på ærlighed og respekt. Branders langvarige liv på landevejen har lært ham, at alt kommer for en dag, og at dem, du møder på vej op, møder du igen, når din stjerne en dag går ned. Der er en karma-lov, der går igennem denne danske bluesmands ord - alt vender tilbage til dig selv. Der medvirker et stærkt hold af musikere på hans albums og mest stritter vel den navnkundige Santana-percussionist, Raul Rekow, ligesom Branders mangeårige ven, Michael Falch og Pete Repete. Mange jobs senere er vi nu og musikken er kun blevet bedre. Gennem hele sin solokarriere har Søren Kûhle været fast mand på keyboard og kor. Derudover medvirker Helge Solberg i dag på bas og kor, og den fantastiske Jacob Hatholt spiller trommer. Igennem tiden har Peter spillet opvarmning/dobbeltjobs med folk som Walther Throut, John Mayall, B.B King, Procol Harum, Chuck. Berry og Peter Green hans måske største idol fra barndommen samt mange andre. Allerede som ung, stjerneguitarist i Aalborgbandet, Liza, vandt Peter Brander i de tidlige 70ere et vist renommé på den danske rockscene, hvor hans band udgav albums og gennem flere sæsoner blev hyret som fast opvarmning af tidens store danske navn, Gasolin'. Siden blev han landskendt med bandet Charlatan,og Nikolaj og Piloterne,inden han tog beslutningen om primært at koncentrere sig om sin lydteknik og sine roller som studiemusiker. Ind i mellem har Peter Brander dog taget plads på den anden side af mixerpulten og udsendt flere soloudgivelser i eget navn. Support: The Victim (solo). Med sin guitar, sin stemme og en håndfuld hjerteskærende tekster, er publikum i Danmark blevet efterladt mundlamme til The Victims følelsesladede koncerter. Men nu efter et år alene på de skrå brædder og en masse succesfulde koncerter i både Danmark og Irland, er Kenneth Nefling aka The Victim nu ved at være klar med sit første album. Albummet er blevet til ved hjælp af nogle af landets dygtigste studiemusikere og med inspiration fra folk-musikkens enorme sangskat. The Victims førstesingle "California" blev udgivet i slutningen af 2015 og varslede noget stort. Sangen nåede til Danmarks Radio P4, hvor Alex Nyborg Madsen tog nummeret til sig, og gav rosende ord med på vejen. I 2016 udkom andensinglen "Love Will Be Known", som er en duet med den svenske sangerinde Linnéa Rigeblad. Singlen viste endnu en alsidighed i Kenneths sangskrivning, da dette var et klart mere rocket udtryk. Det kommende album bliver dog et noget anerledes lydbillede, hvor stemmen og den akustiske guitar kommer til at være mere i centrum. Forlæng oplevelsen med et besøg i Gimles hyggelige cafe, der er åben før og efter koncerten. Hold dig opdateret om Gimles program på gimle.dk
28 Sep
Torsdag

Nive & The Deer Children.

21.00, Koncerthuset DR, København C
Nive Nielsen er en ung fremadstormende grønlandsk sangerinde / sangskriver, som med stor selvfølgelighed har turneret de sidste par år i udlandet - især i USA og Canada Nive Nielsen blander sin etniske baggrund og stolthed med en nutidig verdenslyd. Som den moderne grønlænder hun er, ser hun hele verden som sin scene. Om hun turnerer i det nordgrønlandske i et rigt samarbejde med lokale musikere og deres tradition, eller står på den mest hippe scene i Los Angeles, gør ingen forskel. Instrumenteringen på live koncerterne er ukulele-guitar, sav, trommer, keys, bas, akk guitar, horn, evt. cello, melodika og klokkespil - eller glockenspil, som Nive kalder det! En fantastisk og anderledes live-oplevelse.

Nive Nielsen repræsenterer et rigtig godt bud på en ny grønlandsk identitet: Styrke og åbenhed. Hun spillede sin første koncert (nogensinde!) for Dronning Margrethe live på landsdækkende TV! Og hun har vundet en IMA independant music award i USA.

Historien og biografien om den grønlandske folk-pop-sanger Nive Nielsen overgår fiktion. Selv et hold af de bedste børnebogsforfattere i verden ville ikke kunne forfatte hendes historie, som bl.a. indebærer en rolle i Hollywood filmen 'The New World' overfor Colin Farrell. Hun er Inuit - eller Inuk - indfødt grønlænder, og der er dagslys døgnet rundt hele sommeren, der hvor hun bor
28 Sep
Torsdag

Nabiha.

21.00, Spillestedet Generator, Ringkøbing
Nabiha har med sine vestafrikanske rødder, danske opvækst og ikke mindst skønne stemme, formået at skabe en helt unik karriere i det danske og udenlandske musiklandskab af dance, pop og r&b, hvor millioner af youtube views vidner om hendes position på den Danske og internationale scene
28 Sep
Torsdag

Plekter Tour: Eerie Glue + Rýk.

Huset KBH Musikcaféen, København K
Hvis du tager en smule støj, tilsætter en knivspids pop og rører det rundt i en god omgang alternativ rock, så har du Eerie Glue! Eerie Glue har på blot 7 måneder udgivet 3 EP'er - Horror, Fuzz og Love - hvilket viser at bandet ikke ligger på den lade side, når det kommer til at producere ny musik. Fælles for de 3 EP'er, er, at de er del af tetralogien Horror/Fuzz/Love/Pop - 4 EP'er med 4 sange hver. Eerie Glues 3 første udgivelser har ydermere fået fine anmeldelser med på vejen, i både ind og udland, så det bliver spændende at se hvad fremtiden bringer, udover tetralogiens afslutning. https://www.facebook.com/eerieglue: https://www.facebook.com/eerieglue. Rýk. Rýk består af 4 drenge, der hver især stammer fra Aalborgs undergrundsmiljø. Musikken tager plads i melankolske toner og 90'ernes shoegaze følelse. Det handler om stor lyd, intensitet og nerve, hvor Rýk formår at skabe en følelse af noget flot og skrøbeligt. De melodiske guitarer, følsomme vokaler, den rungende bas og eksplosive trommer, er med til at skabe en lydmur der behager lytteren og som sætter musikken det sted hvor den er vigtigst. "Det var meget tydeligt, at det var musikken bandet ville kendes på og kun musikken! Den flabethed omkring Janteloven, som ofte ses på den danske musikscene, var ikke til stede da det var unødvendigt. Rýk har intet at kompensere for." - Signe Hammeleff , Insite. https://www.facebook.com/rykband: https://www.facebook.com/rykband. Smagsprøve: https://www.facebook.com/rykband/videos/1360210320743434/: https://www.facebook.com/rykband/videos/1360210320743434/
28 Sep
Torsdag

Bluesjam.

22.00, Mojo Blues bar, København K
Det er åben scene kom og vær med