Livekalender


a
a
Fra: a
Til: a

Viser 1210 events i Danmark fra/efter 28. maj 2017

31 Maj
Onsdag

Cafekoncert: Laura.

Gimle, Roskilde
1 Jun
Torsdag

Konservatoriets eksamenskoncerter.

Dexter, Odense C
Kl. 15.30: Helene Aasebø, sang. Kl. 17: Christian Aagren Nielsen, guitar. Kl. 18.30: Christian Moosdorf, guitar. Kl. 20: Anna Roemer, guitar
1 Jun
Torsdag

Smallstars Blues Jam #19.

19.30, Stars, Vordingborg
SMALLSTARS BLUES JAM er en ramme, hvor du som udøvende musiker kan netværke på kryds og tværs og forhåbentligt knytte nye musikalske bånd, og det er stedet, hvor du som publikum vil opleve den særlige ånd og stemning, der opstår, når musikken sættes fri i En jam. Når mørket omslutter Vordingborg og Gåsetårnet på toppen af byen en kølig efterårsaften, lyser og stråler en "small Star" og spreder funklende "gråt guld" og ungdomsstjernestøv i Algade. Sådan kan en torsdag aften i Vordingborg opleves fra en magelig lænestol på SMALLSTARS' hyggelige intime lille scene, hvor dygtige og lystige musikere ligefra Viemose til Karleby på Falster tropper op, for med hjerteblod at give sit publikum og hinanden en skøn aften i musikkens og glædens tegn. Det myldrer med unge og garvede musikere, der giver den max gas på scenen og jeg som ikke selv spiller musik, men bare kom på en lytter, ønskede at det var fredag og at de fede jazz/blues "vibes" ville fortsætte hele natten. Det er en musisk oplevelse, en mega hyggelig social event, et kærkomment og tiltrængt tiltag i Vordingborgs sociale og kulturelle aftenliv og det er ganske gratis. Tak til musikere og arrangører. Vi ses næste gang og jeg glæder mig. Marie, BLUES JAM gæst. Tusinde tak for ordene Marie. SMALLSTARS BLUES JAM er født i samarbejde med Honky-Tonk-Goose, som udgør den faste rytmegruppe og består af: Jonas Hansen (sang & guitar). Christian Vaupel (bas). Henrik Hald (klaver). Michael Spike (trommer). DØRE KL. 19 // SIDDENDE
1 Jun
Torsdag

Yves Lambert Trio.

19.30, Gimle, Roskilde
Fra Quebec , den fransktalende provins i Canada, kommer Yves Lambert med sin enestående trio ? Yves Lambert var oprindelig hoved manden bag Canadas nok største succes på Roots området, ?La Boutine Soriante? og originaliteten, det høje musikalske niveau og den store lyd er bevaret i hans trio. Yves Lambert er stadig en af de ledende kræfter bag Quebec?s traditionelle musik-scene ? og en af hovedmændene bag den revival, den har oplevet. Yves Lambert kunne i 2015 fejre 40 år på den traditionelle canadiske folk/roots scene. Som sanger og multi-instrumentalist har Monsieur Boutine altid været ivrig efter at skubbe - og krydse musikalske grænser og trække inspiration fra alle genrer. Efter 26 år med det store band, har han kastet sig ud i andre udfordringer bl.a. med trioen, som besøger folk roskilde torsdag d. 1. juni. Med Yves Lambert's karisma og talent, sammen med Tommy Gauthier and Olivier Rondeau?s virtuositet og passion, nuancerne i deres arrangementer og deres distinkte harmonier er der garanti for en enestående musikalsk oplevelse. Yves Lambert Vokal, Harmonika. Tommy Gauthier Foot percussion , violin, kor. Olivier Rondeau Guitar, kor. Arrangør: folk roskilde Lirum Larum
1 Jun
Torsdag

Galaxymphony - Den symfoniske rumrejse 2017.

20.00, Koncerthuset DR, København C
DR SymfoniOrkestret tager dig med på den ultimative science-fiction koncert, når det forvandler sig til Tusindårsfalken og flyver dig med på en symfonisk rumrejse gennem musikalske universer og filmiske galakser DRs koncertsal omdannes til det ydre rum og du kommer til svæve frit mellem tonerne fra dine ynglings sci-fi-film.

Find din indre Jedi frem og beam dig ud i på den vildeste rumrejse, når DR SymfoniOrkestret flyver med dig gennem stjernerne med galaktisk symfonisk hastighed
1 Jun
Torsdag

Ruthie Foster.

20.00, Musikhuset Posten, Odense C
Farvede sangerinder med en opvækst i gospeltraditionen har altid banet sig nådesløst vej til hjertekulen, selv på den køligste skandinav. Der er en dragende autencitet og sjælefyldt nærvær i deres udtryk, som man kun kan gribes af Men selv blandt disse dukker der af og til én op, som alligevel skiller sig ud med en sjælden stemme og karisma. Og her i særdeleshed fænomenet Ruthie Foster som mangt en kritisk anmelder da også har sammenlignet med de allerstørste - Aretha og Ella.

Ja, i denne liga er efternavne overflødige - og efter torsdag den 1. juni på Posten i Odense vil mange danske musikelskere utvivlsomt også være på fornavn med multitalentet Ruthie.

Pigen der er født i beskedne Gause, Texas, og hvis mor opmuntrede datteren på enkleste vis med ordene: "Jamen så åbn da munden og syng pige". Det har hun så heldigvis gjort lige siden, hvilket har resulteret i 6 CD'er, samt en dobbelt live DVD, og via dem et utal af nomineringer og priser. Sidst en Blues Music Award som "Traditional Female Blues Artist of The Year" i (for 3. gang og som hun har været nomineret de senestest 6 år).

Genremæssigt er Ruthie dog langtfra en rendyrket bluesartist, ligesom hun også er aldeles habil på både klaver og guitar. Tværtimod er både hendes CD udgivelser og live shows en sprudlende afsøgning af grænserne mellem blues, gospel, roots, reggae, jazz og folkemusik. Elektrisk såvel som akustisk og med en garanti for at man undervejs får aktiveret hele følelsesregistret på overvældende vis.

Ruthie's historie er lige så bemærkelsesværdig som hendes talent, men har fra starten været centreret omkring musikken. Allerede som 14-årig blev hun solist i det lokale gospelkor, og da hun siden kom på college blev de daglige boglige studier suppleret med både musik og lydteknik, aften og nattetimer foregik syngende på små lokale klubber.

Som Ruthie selv beskriver det, bestilte hun nærmest intet andet end spise, sove, leve og drømme musik døgnet rundt. Og på et tidspunkt gik det op for hende, at hun stort set ikke kunne føre en samtale om andet og følte, at det var nødvendigt at træde et skridt tilbage for at se verden fra en anden vinkel og i et større perspektiv. Så hun påmønstrede flåden!

Men selv der kunne hun ikke gemme sig for musikken. For efter et par vers af "Red House" ved en julefest havnede hun straks i flådens 7-mands "Top 40 Band" - som altså så blev til 6 mand og 1 farvet kvinde.

Og før hun vidste af det, var hun endt i New York med en pladekontrakt for Atlantis Records - men blot for at konstatere at hendes musikalske hjerte ikke bankede i takt med den kommercielle pop, som selskabet forventede. Og da hendes aldrende mor, og oprindelige musikalske mentor, så blev syg - opfattede hun det som et klart vink om, at det var tiden til at drage hjem til rødderne i Texas. Og derfra banker hendes hjerte stadig. Ruthie og hendes kvindelige band rejser heldigvis ofte verden rundt og deler deres talent og musikalske nærvær med os
1 Jun
Torsdag

HIP 50 års jubilæum - Stig Møller Trio + Stepp2.

20.00, Amager Bio, København S
1 Jun
Torsdag

Viktoria Tolstoy.

20.00, Jazzhus Montmartre, København K
Viktoria Tolstoy: Meet Me at the Movies. Spilledage: 01. 03. juni 2017 kl. 20.00. Dørene åbnes kl. 18.00. Unummererede sidde- og ståpladser. Viktoria Tolstoy (Vocal/SE). Krister Jonsson (Guitar/SE). Mattias Svensson (Bass/SE). Rasmus Kihlberg (Drums/SE) Den svenske jazz-vokalist Viktoria Tolstoy blev allerede opdaget som 19-årig, og siden da har hun udgivet 11 plader og optrådt med store jazznavne som Ray Brown, Toots Thielemans og McCoy Tyner. Hun er tipoldebarn af den famøse russiske forfatter Leo Tolstoy (kendt for bl.a. ?Krig og fred? og ?Anna Karenina?). Hun kommer til Montmartre med sit seneste album ?Meet Me at the Movies? i bagagen, som udkom i år. Albummet har fået fremragende anmeldelser med på vejen og indeholder gæsteoptrædener af Nils Landgren og Iiro Rantala. Hun har i øvrigt udgivet musik på det legendariske pladeselskab Blue Note Records med albummet ?White Russian?. Der er lagt op til fremragende vokal jazz, når hun indtager scenen i selskab med et stærkt svensk line-up bestående af guitaristen Krister Jonsson, trommeslageren Rasmus Kihlberg og bassisten Mattias Svensson. The Swedish jazz singer Viktoria Tolstoy was discovered as a 19-year old and has since released 11 albums and performed with great jazz artists such as Ray Brown, Toots Thielemans and McCoy Tyner. She is the great great granddaughter of the famous Russian writer Leo Tolstoy (known for works such as ?War and peace? and ?Anna Karenina). This year she released her newest album, ?Meet Me at the Movies?, which has received fantastic reviews and featured Nils Landgren and Iiro Rantala. Viktoria Tolstoy has previously released music on the legendary music label, Blue Note Records, with the album ?White Russian?. We are in for an excellent vocal jazz treat when she enters the stage together with guitarist Krister Jonsson, drummer Rasmus Kihlberg and bassist Mattias Svensson. Varighed: 3. Arrangør: Jazzhus Montmartre
1 Jun
Torsdag

Gnod (uk) Support Mai Mai Mai (fr).

20.30, Loppen, København K
GNOD. Gnod er et musikalsl kunstnerisk og politisk kollektiv Som vi gå i gang med et nyt år, mere præget af frygt og usikkerhed end håb og optimisme, Kan man midt i det rystende socio-politiske klima mærke en kronisk enighed i det kunstneriske samfund. Alligevel har det Salford-baserede kollektiv GNOD ikke spildt tiden iforhold til at kæmpe for ulighed og retfærdighed med alt i deres rådighed. "Det ser ud som om vi er på vej mod endnu mere foruroligende tider i den nærmeste fremtid." Siger Regner Chris Haslam fra Gnod. "2016 var kun begyndelsen på, hvad Jeg ser som virksomhedernes systematiske ødelæggelse af liberalisme og lighed som en reaktion på offentlighedens tab af tro på deres system"

Påvirket af fremtidens udsigter, repræsenterer Gnods nye album, "Just Say No To The Psycho Right-Wing Capitalist Fascist Industrial Death Machine" en hidtil ukendt grad af antagonisme og kontradiktorisk kraft for bandet - et kunstnerisk udsagn ligeså retfærdig, inderlig og direkte som sin titel.

MAI MAI MAI

Som barn fulgte, Toni Cutrone aka Mai Mai Mai sine forældre rundt omkring i Europa og Mellemøsten, og endte i det sydlige Italien, nu tilegnet forskellige kulturer, atmosfærer fra de steder, han havde været udsat for igennem de mange rejser. Disse fornemmelser og lyde var intense nok til at efterlade uudslettelige spor i hans musik. Hertil formede et årtis erfaring i den italienske musikalske undergrund den lyd som i dag kendetegner MAI MAI MAI
2 Jun
Fredag

Konservatoriets eksamenskoncerter.

15.30, Musikhuset Posten, Odense C
Kl. 15.30: Simon Nielsen, saxofon og komposition. Kl. 17: Michal Adrian Nienadowski, komposition. Kl. 18.30: Johann Gustav Skov-Hansen, klaver. Kl. 20: Benjamin Helweg Brask, klaver
2 Jun
Fredag

Slam-it!

16.00, Pumpehuset, København V
2 Jun
Fredag

Odense Symfoniorkester: Viva Italia.

19.30, Odense Koncerthus, Odense C
Odense Symfoniorkester præsenterer: VIVA ITALIA. Den italienske nationaldag. Dato: 02.06.2017 kl. 19.30 - Dørene åbner kl. 18.30. Nummereret siddeplads. Dirigent: Anja Bihlmaier Solister: Carina Thybjerg Madsen, sopran; Louise Sletting Hviborg, mezzo; Rasmus Jupin, tenor. Konferencier: Finn Schumacker. Ouverturer og arier af Giacomo Puccini og Giuseppe Verdi I samarbejde med Den Italienske Ambassade arrangerer Odense Symfoniorkester og Odense Kommune en kulturaften i anledning af den italienske nationaldag. Vi indleder med populære peratoner, og efter koncerten vil der være vinsmagning og diverse udstillinger i foyeren. I samarbejde med Den Italienske Ambassade,. Syddansk Musikkonservatorium og Odense Kommune. Det er ikke tilladt at benytte kamera, videokamera eller andet optageudstyr til. Odense Symfoniorkesters koncerter. Overtøj i salen ikke tilladt
2 Jun
Fredag

Jakob Bro / Mike Sheridan.

20.00, Radar, Aarhus C
2 Jun
Fredag

Galaxymphony - Den symfoniske rumrejse 2017.

20.00, Koncerthuset DR, København C
DR SymfoniOrkestret tager dig med på den ultimative science-fiction koncert, når det forvandler sig til Tusindårsfalken og flyver dig med på en symfonisk rumrejse gennem musikalske universer og filmiske galakser DRs koncertsal omdannes til det ydre rum og du kommer til svæve frit mellem tonerne fra dine ynglings sci-fi-film.

Find din indre Jedi frem og beam dig ud i på den vildeste rumrejse, når DR SymfoniOrkestret flyver med dig gennem stjernerne med galaktisk symfonisk hastighed
2 Jun
Fredag

Ruthie Foster + Rick Estrin & The Nightcats.

20.00, Train, Aarhus C
"Blues & Gospel Night @ Train Aarhus". Fredag den 2. juni ruller "blues- gospeltoget" ind på Tolbodgade 6 i Aarhus, med 3 medrivende koncerter Dette er aftenen for de mange musikelskere, der har savnet et ægte blues & gospel party med verdensklasse artister, der virkelig kan få publikum med sig som i sjælden grad giver den fantastiske unikke oplevelse.

Til formålet er indkaldt Ruthie Foster (Houston,Texas) den officielle "Queen Of The Gospel-Blues"
Rick Estrin & The Nightcats (Sacramento, Californien), en veltrimmet underholdningsmaskine et at USAs største bluesband, med frontfigurene Rick Estrin på vokal mundharpe norske Kid Andersen på guitar.
Big Creek Slim (opvokset i Ikast, bosat i Brasilien) som er indbegrebet af det tætteste som Europa kan præstere af low-dow-dirty-delta-blues, hvor en mands stemme en guitar er det essentielle.

Ruthie Foster er det vindende vokale kraftværk, som 6 år i træk har vundet prisen som årets Female Blues Artist Of The Year. Ruthie har en fantastisk evne til at indtage hele scenen, der er virkelig fremdrift sensualitet i "dronningen".
Farvede sangerinder med en opvækst i gospeltraditionen har altid banet sig nådesløst vej til hjertekulen, selv på den køligste skandinav. Der er en dragende autencitet et sjælefyldt nærvær i deres udtryk, som man kun kan gribes af. Men selv blandt disse dukker der af til én op, som alligevel skiller sig ud med en sjælden stemme karisma. Og her i særdeleshed fænomenet Ruthie Foster, som mangt en kritisk anmelder da så har sammenlignet med de allerstørste - Aretha Ella.

Nu kommer Rick Estrin & the Nightcats endelig på et sjældent Danmarksbesøg. Bandet har gennem 4 årtier rendyrket kunstarten: hvordan man sætter salen i kog. Nogle vil måske hævde at det er på grund af norske Kid Andersens fantastiske guitarspil opfindsomme sceneoptræden. Men sagen er, at bandlederen entertaineren Rick Estrin har en scenepersonlighed af et sjældent format.
The Nightcats er endnu en gang nominert til «Band of the Year». I tillæg er Rick Estrin nomineret til «Entertainer of the Year» Kid Andersen til «Guitar player of the Year». Der er vel ingen som har så store lunger som Rick Estrin. Hans mundharpepræstationer er på højde med Mount Everest, så det er bare at skrue op for forventningerne, når partybandet endelig er i landet.

Aftenen åbnes af den lokale yndling Big Creek Slim, aka Mark Rune, som havde sin opvækst ved Store Å, der løber ved Ikast. Han har en stemme, som leder tankerne hen på en blanding af legenderne Muddy Waters Howling Wolf. Med i bagagen har han Danish Music Award - Best Blues Album 2016. Danish Blues Name Of The Year 2015 Danish Music Award nomine Danish Blues Challenge Winner 2013

Arrangeret af www.blues.dk

Bandmedlemmer:

Ruthie Foster - vocal/guitar
Larry Fulcher - bass
Samantha Banks - trommer

Rick Estrin - harp/vocal
Kid Andersen - guitar
Lorenzo Farrel - bas/keyboard
Jay Hansen - trommer

Big Creek Slim - guitar/vocal

Dørene åbner kl. 19:00

Gyldigt ledsagerkort skal medbringes på aftenen

Se mere på www.train.dk
2 Jun
Fredag

Viktoria Tolstoy.

20.00, Jazzhus Montmartre, København K
Viktoria Tolstoy: Meet Me at the Movies. Spilledage: 01. 03. juni 2017 kl. 20.00. Dørene åbnes kl. 18.00. Unummererede sidde- og ståpladser. Viktoria Tolstoy (Vocal/SE). Krister Jonsson (Guitar/SE). Mattias Svensson (Bass/SE). Rasmus Kihlberg (Drums/SE) Den svenske jazz-vokalist Viktoria Tolstoy blev allerede opdaget som 19-årig, og siden da har hun udgivet 11 plader og optrådt med store jazznavne som Ray Brown, Toots Thielemans og McCoy Tyner. Hun er tipoldebarn af den famøse russiske forfatter Leo Tolstoy (kendt for bl.a. ?Krig og fred? og ?Anna Karenina?). Hun kommer til Montmartre med sit seneste album ?Meet Me at the Movies? i bagagen, som udkom i år. Albummet har fået fremragende anmeldelser med på vejen og indeholder gæsteoptrædener af Nils Landgren og Iiro Rantala. Hun har i øvrigt udgivet musik på det legendariske pladeselskab Blue Note Records med albummet ?White Russian?. Der er lagt op til fremragende vokal jazz, når hun indtager scenen i selskab med et stærkt svensk line-up bestående af guitaristen Krister Jonsson, trommeslageren Rasmus Kihlberg og bassisten Mattias Svensson. The Swedish jazz singer Viktoria Tolstoy was discovered as a 19-year old and has since released 11 albums and performed with great jazz artists such as Ray Brown, Toots Thielemans and McCoy Tyner. She is the great great granddaughter of the famous Russian writer Leo Tolstoy (known for works such as ?War and peace? and ?Anna Karenina). This year she released her newest album, ?Meet Me at the Movies?, which has received fantastic reviews and featured Nils Landgren and Iiro Rantala. Viktoria Tolstoy has previously released music on the legendary music label, Blue Note Records, with the album ?White Russian?. We are in for an excellent vocal jazz treat when she enters the stage together with guitarist Krister Jonsson, drummer Rasmus Kihlberg and bassist Mattias Svensson. Varighed: 3. Arrangør: Jazzhus Montmartre
2 Jun
Fredag

Nils Poulsen & Combo 73.

20.00, Dexter, Odense C
Arr.: Songwriters Circle
2 Jun
Fredag

The Mission (uk) - Udsolgt.

20.00, VEGA, København V
Eventen er flyttet til Lille VEGA samme dato tid
2 Jun
Fredag

Satanique Samba Trio (BR).

21.00, Global Copenhagen, København N
Gør dig klar til et genrenedbrydende lydinferno, når Satanique Samba Trio forener traditionel brasiliansk musik med noise og free jazz Der er ikke den brasilianske genre, som ikke bliver vendt på hovedet, forvrænget og kastet ud på ny, når den først har været igennem Satanique Samba Trios djævelske lydinferno. Kvintetten - ja, navnet snyder, men de er altså fem musikere - trækker inspiration fra samba og forró, over bosso nova og lambada til moderne kompositionsmusik, noise rock og free jazz.

Hvis man er i den tro, at det er blasfemisk at blande Brasiliens traditionsrige genrer med hinanden og tilsætte lidt free jazz galskab, så må man nok korse sig inden man åbner op for Satanique Samba Trios djævelske musik.

Ensemblet har siden de blev grundlagt i 2002 udgivet 7 plader, senest "Mó Bad", som består af en lang række små lydeksperimenter, der tilsammen udgør et fint eksempel på de fem musikeres brede palet af musikalske tilgange. På en scene tilføjer de eksperimenter med fandenivolske improvisationer og enorme energi udladninger.

Line-up:

Munha da 7 (elektrisk bas)
Gustavo "Don Chavez" Elias (akustisk guitar)
Jota Dale (savaquinho )
Lucas "Sombrio" Muniz (klarinet)
Lupa Marques (trommer)
2 Jun
Fredag

Pokahontaz.

21.00, Loppen, København K
Pokahontaz is a Polish Hip Hop group. It was created in 2003 in Katowice. The team consists of rappers Rahim and Focus and DJ Bambus The creations of the band is characterized by departure from the typical Polish Hip Hop-scene, based on confrontation and pressure on the artistic message. Pokahontaz' music contains influences of broadly understood electronic music with texts centered on the executive workshop