Livekalender


a
a
Fra: a
Til: a

Viser 1505 events i Danmark fra/efter 20. jul. 2017

29 Jul
Lørdag

Frederiksværk Musikfestival: Trio Zoom.

13.00, Gjethuset, Frederiksværk
Trio Zoom er 3 karismatiske solister forenet i virtuos, sitrende og inderlig klassisk kammermusik i opdateret form Med instrumenterne klaver, saxofon og slagtøj repræsenterer trioen et klassisk ensemble der har en stor kærlighed til og respekt for den klassiske tradition og samtidig en vision for fremtiden. Trioens vision er at formidle den klassiske musiktradition med friskhed, en innovativ lyd og et stærkt visuelt udtryk. Desuden at inkludere nye og gamle folkloristiske strømninger fra bl.a. Østen, Balkan og Argentina. De tre musikere har lange studier bag sig på bl.a. Juilliard School, New York, og Conservatorium Van Amsterdam.

PARTOUTKORT (ADGANG TIL ALLE KONCERTER): 1650,- INKL. GEBYR

UNDER 15 ÅR: 70,- INKL GEBYR

ALLE PRISER ER INKL. GEBYR (20,-) TIL BILLETBOXEN
29 Jul
Lørdag

Udendørs: Jacob Dinesen.

20.00, Musikhuzet - Bornholm, Rønne
For blot et år siden var det nok hos de færreste, at navnet "Jacob Dinesen" ringede en klokke. Dette er ikke længere tilfældet Den blot 21-årige sanger har på rekordtid taget landet med storm og opnået milepæle i sin karriere, som kun er de færreste musikere forundt.

Med sit seneste album "Brace Against the Storm" strøg han direkte ind på albumhitlistens nr. 1, hvor han gav baghjul til velklingende navne som L.O.C. og Volbeat. Koncerterne på hans forårsturné i 2017 er gået som varmt brød og solgte ud hurtigere, end spillestederne kunne følge med. Og på CV'et er nu også TV-optrædener i DR's Store Juleshow, Årskavalkaden på TV2 og Go' Morgen Danmark samt mere end 80 koncerter i 2017.

Medierne har da også måtte bøje sig i støvet for unge Dinesen, som hyldes for sin enorme karisma på scenen: "Jacob Dinesen har alder og udseende til et boyband, men demonstrerede, at han har stemme og udstråling til at blive en folkrockstjerne," skriver JydskeVestkystens anmelder om koncerten på Tønder Festival i 2016.

Interessen for Jacob Dinesen er så enorm, at det kan være svært at følge med. Også udlandet er begyndt at skele til Jacob Dinesen, men den talentfulde sanger koncentrerer sig indtil videre bare om det, han gør så utroligt godt; at skrive og optræde med sine fantastiske sange
30 Jul
Søndag

Peer Gynt & Dvoráks 8.

15.00, Tivolis Koncertsal, København V
Medvirkende: Tivoli Copenhagen Phil. Dirigent: Tung-Chieh Chuang. Solist: Eva Steinaa, obo. Edvard Grieg: Peer Gynt, suite nr. 1. Ralph Vaughan Williams: Obokoncert. Antonín Dvorák: Symfoni nr. 8 De smukkeste, symfoniske landskaber folder sig ud i Griegs elskede Peer Gynt, i Vaughan Williams' engelske, pastorale strygerklange - tilsat den skønneste obostemme trakteret af Musikanmelderringens prisvinder Eva Steinaa - og i umiskendelig tjekkisk romantik hos Dvorák.

Allerede fra de første toner i Griegs Morgenstemning, der indleder Peer Gynt-suiten, bliver man hensat til den storslåede norske natur - fjeldene, dalene, skovene... - hvor den unge Peer i Ibsens skuespil lagde sig i græsset og kiggede drømmende op i himlen. I suiten finder man også den tårepersende smukke Åses død og yndefulde Anitras Dans, inden man slutter i Dovregrubbens hvirvlende selskab.

De symfoniske landskaber fortsætter, men henlægges til den engelske natur i Vaughan Williams alt for sjældent spillede obokoncert. Solist er Eva Steinaa, der vandt Musikanmelderringens Kunstnerpris sidste år og kvitterer for prisen med denne koncert.

Den umiskendeligt tjekkiske romantik i Dvoráks 8. symfoni fortsætter sporet med de store, pastorale vidder, men byder også på masser af folkemusikinspirerede, energiske og dansante indslag.

Koncerten er også tilgængelig for abonnementskøb i abonnementet TIVOLI COPENHAGEN PHIL
31 Jul
Mandag

Frederiksværk Musikfestival: Marianna Shirinyan Trio.

20.00, Gjethuset, Frederiksværk
Marianna Shirinyan, der er armensk af fødsel, er efterhånden særdeles efterspurgt verden over. De seneste år har hun bl.a. givet koncerter over det meste af Europa og i Sydamerika Hun har slået sig ned i Danmark, hvor mange af landets orkestre har haft bud efter hende, f.eks. var hun "artist in residence" ved Odense Symfoniorkester i 2013-14. Og så har vi mange gange efterhånden haft glæde af hende som solist og som kammermusiker her i Nordsjælland

Cellisten Natalie Clein er blevet beskrevet af The Times som en "tryllebindende" cellist, der "spiller alt med lidenskab". Utallige er de orkestre og dirigenter, hun har optrådt sammen med, og som kammermusiker har hun også arbejdet sammen med de største navne. Natalie Clein er i øvrigt også kunstnerisk leder af sin egen kammermusikfestival i Purbeck i grevskabet Dorset ikke langt fra fødebyen Poole.

Også hun er en kær gæst på Frederiksværk Musikfestival - hun var her første gang i 2006, og nu er hun tilbage for femte gang.

Derimod er det første gang, vi har fornøjelsen af at byde velkommen til den engelsk/hollandske violinist Daniel Rowland. Han har etableret sig på den internationale musikscene som en karismatisk og eventyrlysten kunstner, der i sit repertoire spænder fra barokken til den helt nye musik. Han er til daglig førsteviolinist i den anerkendte Brodsky Kvartet, som han har indspillet mange værker med.

PARTOUTKORT (ADGANG TIL ALLE KONCERTER): 1650,- INKL. GEBYR

UNDER 15 ÅR: 70,- INKL GEBYR

ALLE PRISER ER INKL. GEBYR (20,-) TIL BILLETBOXEN
31 Jul
Mandag

Rosanne Cash.

20.00, Koncerthuset DR, København C
Der bydes på det ypperste af amerikansk singer-songwriter-tradition, når Rosanne Cash træder frem på scenen i DR Koncerthusets Koncertsal Rosanne Cash har udgivet 15 succesfulde album, og har med dem modtaget fire GRAMMY Awards samt yderligere 11 nomineringer, fået 21 top-40 hits, inklusive 11 af dem som nr. 1. Størst var hendes album "The List" fra 2009, der modtog The Amaricana Album of The Year og var den bedst placerede af hende udgivelser på Billboard 200

Cash har en klar stemme om livet i det "almindelige" Amerika, både som sangskriver og som succesfuld forfatter. Bestseller-biografien "Composed" kaldte Chicago Tribune ''one of the best accounts of an American life you'll likely ever read''.

Hendes essays er blevet udgivet i The New York Times, Rolling Stone Magazine, The Oxford-American, The Nation og mange flere respekterede medier.

Cash blev hædret med en SAG/AFTRA Lifetime Achievement Award for hendes indspilninger i 2012 og modtog den store Smithsonian Ingenuity Award for the Performing Arts i 2014.

Hun blev indskrevet i The Country Music Hall of Fame and Museum i Nashville i 2015 og blev senere samme år optaget i Nashville Songwriters Hall of Fame
1 Aug
Tirsdag

Kenny Wayne Shepherd Band (US).

20.00, Amager Bio, København S
2 Aug
Onsdag

Megadeth (us) - Få Billetter.

20.00, VEGA, København V
Support: Metal Church
2 Aug
Onsdag

Songwriters Beachclub - R. NOOR + What a Month.

21.00, Skråen i Nordkraft, Aalborg
Songwriters Beachclub i Costa del Nordkraft - hver onsdag fra d. 12. juli til d. 9. august! Skråen byder endnu engang velkommen i Songwriters Beachclub med afslappet hygge og nogle af Nordjyllands bedste og mest talentfulde singer/songwritere - heribalnd Band Battle vinderne Muldvarpen, R. Noor, Sofie Trolde og ikke mindst dette års vindere What a Month og Ginne Marker. Derudover kommer også den norske sangerinde Ane Monsrud forbi.

Ligesom sidste år gælder det sig bare om at læne sig godt tilbage i strandstolen med en kold drink og nyde musikken.

Sommerens program ser således ud:
  • 12. juli kl.21.00: Sofie Trolde + Benjamin Lynnerup
  • 19. juli kl.21.00: The Devil's Tiny Chains + Dan Firth
  • 26. juli kl.21.00: Muldvarpen + Sigurvin Sigurdsson
  • 2. august kl.21.00: R.NOOR + What a Month
  • 9. august kl.21.00: Ane Monsrud + Ginne Marker


Kom i god tid og få en god plads. Der er fri entré og kolde drinks i baren, hvor der er happy hour fra kl. 20-21.

Egne drikkevarer må ikke medbringes.

Vi håber, vi ses til musikalske studer i Costa del Nordkraft
3 Aug
Torsdag

August Burns Red.

21.00, Pumpehuset, København V
4 Aug
Fredag

Video aften med Psy:Koserne.

20.00, KB18, København V
4 Aug
Fredag

Fredagsfest - Medina.

20.00, Skråen i Nordkraft, Aalborg
4 Aug
Fredag

Soulkompagniet - Skråen By Night.

22.30, Skråen i Nordkraft, Aalborg
Alle fredage i juli og august kl.22.30 er der afterparty til Skråen By Night efter Fredagsfest i Karolinelund! Når Medina er færdig med at spille til Fredagsfest i Karolinelund, så fortsætter den gode feststemning på Skråen, hvor Soulkompagniet er klar til at levere musikken til efterfesten.

Med Soulkompagniet bliver du draget tilbage til 1960'ernes soul, funk og motown. Her er musikken intens, storslået og fyldt med sjæl. Kira Svit leverer med sin store stemme en autentisk gengivelse af 60'ernes tidsløse hits. Denne aften kan du derfor blandt andet se frem til store hits og fortolkninger af James Brown, Ray Charles og Stevie Wonder.

Entré 50 kr. i Skråens indgang fra kl. 22.00. Der er dog fri entré for alle, der har været til Fredagsfest i Karolinelund inden og stadig har armbåndet derfra på
5 Aug
Lørdag

Udendørs: Lars Lilholt Band.

21.00, Musikhuzet - Bornholm, Rønne
Sommeren 2017 bringer heldigvis Lars Lilholt Band rundt i manegen igen. De lyse nætters orkester er spillevende, udvikler sig hele tiden - og ingen sommerturneer er ens I 2017 er det den yderst spændende gæst, den unge virtuose fløjte, skalmeje og drejelirespiller Mads Kjøller-Henningsen, der sammen med Lars Lilholt på fiolen vil frembringe den folk-lyd, der vil lægge sig sprællevende ovenpå bandets saftige rockbund, og frembringe det drøn, der altid har kendetegnet Lars Lilholt Band. Der vil igen blive spillet igennem under den åbne sommerhimmel, hvor de store kor er lagt i hænderne på Lærke Lilholt og Anne Rørbæk og hvor grundstammen i bandet ellers er den samme som de seneste par somre, nemlig Eddi Jarl på trommer, Kristian Fogh på tangenter, Tom Bilde på bas og Gert Vincent på elguitaren

Efter Lars Lilholts yderst succesfulde medvirken i Toppen af Poppen i 2015, er den gamle folk-rocker pludselig blevet hip igen. Også blandt de unge. Og siden har der været voldsom fart på

2016 bød på både en udsolgt Storytellertur i foråret og en lang rockende sommertur til bandet, og senest har Lars Lilholt netop afsluttet en udsolgt duotur med Shaka Loveless. Turneer der 2 gange undervejs i 2016 høstede 5 stjernede anmeldelser i Gaffa. Og indimellem nåede Lars sammen med Mathias Kolstrup fra Duné også at samle mange penge ind til Flygtningehjælpen i "Hvem vil være millionær" samt at gæsteoptræde hos Oh Land

Lars Lilholt Bands historie er speciel her i Danmark. Bandet blev startet i 1983 og har spillet kontinuerligt hvert eneste år lige siden. Foruden Lars er Gert efterhånden den eneste tilbage fra den oprindelige besætning. Løbende er musikere kommet og gået i den smeltedigel af smittende musikalitet, som Lars Lilholt Band altid vil være. Lærke, Anne og Eddi var lige født, da bandet blev etableret, Kristian Fogh var netop startet i skole, og Mads var der overhovedet ikke tænkt på. Og denne blanding af erfaring og nye friske kræfter er med til at holde bandet yderst vitalt og gøre, at Lilholt Band aldrig er stivnet i "sådan plejer vi altså at gøre". Band og Kapelmester har formået at gøre hver eneste af de mange tusinde koncerter forskellige og holde sig levende, og måske også derfor er der gennem tiden solgt ca. 2,5 millioner albums

Når Lars Lilholt Band spiller til sommer, vil der på sætlisten ånde sange fra hele Lars Lilholts lange karriere - og mon ikke både Kald det kærlighed, Held og Lykke, Hvidsten kro, Cafe Måneskin og nogle af de nyeste Amulet sange er med. Helt sikkert vil der dog gjalde et voldsomt "Hej Ho" ud i natten, når bandet nådesløst vil tampe Den hvide Dværg.

Og fra sit bjerg
Kan vi høre ham synge ned
Den hvide dværg
På en sang om kærlighed
Han lo: Hej Ho
Vi sætter mærker i alle mål
Som gnister fra det første store bål
6 Aug
Søndag

Morten Grove & Randers Kammerorkester.

15.00, Tivolis Koncertsal, København V
Medvirkende: Randers Kammerorkester. Dirigent/konferencier: David Riddell. Solist: Morten Grove Frandsen. Henry Purcell/Benjamin Britten: Chaconny. Henry Purcell: Music for a while og Sweeter than Roses John Frandsen: Seven Silly Songs
Peter Warlock: Capriol Suite
Georg Friedrich Händel: "Cara sposa" fra Rinaldo
Antonio Vivaldi: "Sol da te mio dolce amore" fra Orlando furioso
Georg Friedrich Händel: "Cielo se tu il consenti" fra Orlando
+ evt. Gluck: "Che faro" fra Orfeo

Den særlige inderlighed i kombination med det kunstfærdige og virtuose, der kendertegner barokkens arier, er omdrejningspunktet, når Randers Kammerorkester går på scenen sammen med den unge kontratenor Morten Grove Frandsen. Komponisterne er tre af barokkens store mestre - Händel, Vivaldi og Purcell - der sættes i relief af bl.a. John Frandsens eventyrlige og helt nutidige "Seven Silly Songs".

Morten Grove Frandsen er uddannet baryton men omlagde i 2012 stemmen til kontratenor, der i register svarer til den kvindelige altstemme. Kontratenoren forener det fine kvindelige stemmeleje med en mandlig kraft og maskulinitet, der skaber et helt særligt udtryk, der specielt i 1600- og 1700-tallet fascinerede komponister og publikum.

Morten Grove Frandsen har bl.a. deltaget i Riga Barokfestivals opsætning af Vivaldis opera Orlando Furioso, og i 2013 medvirkede han sammen med Randers Kammerorkester i Aarhus Sommeroperas premiere på John Frandsen og Ivar Gjørups Egoland.

I 2016 modtog Morten Grove Frandsen Reumerts Talentpris med bl.a. følgende begrundelse: "Med en sjælden klangskønhed i det usædvanlige stemmefag som kontratenor forførte han publikum i en sælsom blanding af drag og guldkonfetti. Hans fængslende blik og guddommelige stemme giver løfter om store fremtidsmuligheder."

Koncerten er også tilgængelig for abonnementskøb i abonnementet STORE STEMMER
7 Aug
Mandag

Robbie Williams - Få Billetter.

20.00, Telia Parken, København Ø
Robbie williams annoncerer europæisk 2017 stadion-tour med special guests erasure. der er ingen garderobe. max. 6 billetter pr kunde
7 Aug
Mandag

Dirty Days Of Summer: Bad Religion (usa) + Support.

20.00, Amager Bio, København S
7 Aug
Mandag

Sparks (US).

20.00, VEGA, København V
8 Aug
Tirsdag

The Reverend Peyton's Big Damn Band.

20.00, Musikhuset Posten, Odense C
The Reverend Payton's Big Damn Band fra det sydlige Indiana leverer en svedig omgang hillbilly delta Blues. En top musikalsk orkan af roots, Americana og blues der har ry for at vælte enhver scene Helt på højde med Seasick Steve som Posten også har haft æren af at præsentere.

Dette bliver en stor tirsdag aften
8 Aug
Tirsdag

Dirty Days Of Summer: Tau Cross (intl) + Support.

20.00, Beta, København S
9 Aug
Onsdag

Ryan Adams (us) - Venteliste.

20.00, VEGA, København V